Recepten

Recept

Recept

Bladerdeegpizza met aardbeien

Bladerdeegpizza met aardbeien

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Basilicum
Olijfolie
Rood Chilipepertje
Zonnebloemolie
Eiwitten
Yoghurt
Sap van een 1/2 limoen
Gezoete slagroom
bladerdeeg
Eierdooier
Suiker
Aardbeien
Frambozen
Bramen
Aalbessen

Benodigheden

convEGGtor (Plate Setter)

Voorbereiding

1.Blancheer de basilicum 10 sec in kokend water en knijp daarna het bosje uit. Mix het met olijfolie tot een glad mengsel, gebruik hiervoor een blender. Schenk het mengsel door een koffiefilter en bewaar tot gebruik.
2. Maak het pepertje schoon en versnipper het. Leg wat stukjes apart voor later en mix de rest met de zonnebloemolie. Verwarm het mengsel en laat het daarna weer afkoelen en schenk het door een koffiefilter. Bewaar tot gebruik.
3. Mix de eiwitten, yoghurt en limoensap met een staafmixer door elkaar en voeg druppelsgewijs de rode peperolie totdat er een gladde crème ontstaat. Klop de slagroom op totdat deze stijf is en bewaar in de koelkast tot gebruik.
4. Rol de randjes van het bladerdeeg om, bestrijk het bladerdeeg met eidooier en bestrooi met suiker. Halveer de aardbeien en verwarm de Green Egg, met convEGGtor (pootjes naar beneden), tot een temperatuur van 180 graden.

Bereiding

1. Plaats het bladerdeeg op bakpapier en zet dit op de convEGGtor en prik ze in met een vork. Sluit de deksel en bak ze in ongeveer 8 min goudbruin.
2. Open de deksel en verdeel de aardbeien en stukjes chili over het bladerdeeg. Sluit de deksel en gaar nog ongeveer 6 min door tot ze bruin en krokant zijn.
3. Besprenkel de rode peperolie tussen de aardbeien, verdeel de rest van het fruit erover en spuit er een toef slagroom op.
4. Besprenkel met basilicumolie.
Serveer en eet smakelijk!