Recepten

Recept

Recept

Biefstuk met zelfgemaakte pesto

Biefstuk met zelfgemaakte pesto

Categorie

Personen

Temperatuur

Voorbereiding

Bereiding

Ingrediënten

Biefstukken
Knoflook
Sjalotten
Zeezout
Rucola
Balsamico azijn
Bosuitjes
Olijfolie
Peper en zout

Voorbereiding

Voor de pesto:

  1. Verwijder de steeltjes van de rucola. Maak de bosui schoon en pureer in een keukenmachine met de rucola, voeg de azijn toe.
  2. Voeg de olijfolie toe tot een goede dikte voor pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de biefstukken:

  1. Snijd ze een klein beetje in zodat de pesto er goed in kan trekken en besmeer ze ruim met de pesto. Laat minimaal een uur marineren buiten de koelkast.
  2. Pel de sjalotten en maak de knoflooktenen half los. Leg sjalotten en knoflook op aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie en zeezout. Vouw dicht.
  3. Verhit de BGE met Cast Iron Grid tot 180 graden.

Bereiding

  1. Leg het pakketje aluminium 20 min op het rooster en gril de laatste 5 min de biefstuk aan twee kanten mee.
  2. Serveer alles bij elkaar en eet smakelijk!

Gebruikte accessoires voor dit recept